vineri, 3 iulie 2009

Polițiștii și mascații olteni batuti cu pietre la...Piatra?!




Vinerea trecută, un număr mare de agenti de politie si mascati au ”vizitat” un cartier de rromi din orașul Piatra Olt. Cauza sosirii acestora la Piatra Olt a fost executarea unor mandate de percheziție, pentru infracțiuni de furt în urma unor informații pe care polițiștii le dețineau. Odată ajunși în cartierul de rromi, oamenii legii au fost înconjurați de către localnicii din cartier și, tipic rromilor, au început să țipe. Din surse neoficiale avem informații precum că s-au folosit obiecte dure și pietre de către rromi , polițiștii fiind asediați și neputincioși în fața numărului mare de rromi. De asemenea, aceeași sursă ne-a informat că s-au folosit și gaze lacrimogene, însă au avut o eficiență zero. Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, ne-a confirmat prezența Poliției Olt în acel loc, însă nu și riscurile la care oamenii legii au fost expuși:
”Mai mulți polițiști din județul Olt au fost prezenți vineri la Piatra Olt pentru a nu exista probleme în ceea ce privește executarea unor mandate. Polițiștii nu au fost în pericol, pentru că ne așteptam la astfel de reacții din partea locuitorilor acelui cartier, fapt pentru care s-au luat măsuri de siguranță și la fața locului a fost trimis un număr mare de polițiști și mascați”.
Obiectele căutate de către polițiști nu au fost găsite, iar după câteva ore de stat în cartierul-problemă, forțele de ordine au bătut în retragere. Până la primirea informației de la sursa noastră neoficială, cazul a fost secret. De ce oare?!
Andrei Lupu
(usher_bals@yahoo.com)

Niciun comentariu: