marți, 7 iulie 2009

Pile, Cunoștințe și Relații (PCR) la Bac



Există multe situații care demonstrează că dacă nu există susținere financiară, unele valori dispar sau își pierd elementele principale. Mulți tineri ai zilelor noastre sunt puși în situația de a renunța chiar la studii pentru a lupta pentru supraviețuire în țara în care numai cei ce fură... au. După Revoluție, funcțiile de conducere au fost ocupate de cele mai multe ori cu ajutorul eternelor ”nepotisme” , ”pile” și ”relații”. Sunt cuvinte care ne ajung la urechi zi de zi și care ne fac să ne simțim neputincioși în fața puterii pe care o descriu. Întotdeauna se găsește câte unul pus bine care are grijjă ca tinerele ”talente” să aibă niște note bune asigurate și să treacă examenele cu brio. Aceste elemente sunt cele care fac diferența de multe ori și care separă bogații de săraci prin calificative. Zilele trecute s-a încheiat și examenul de bacalaureat. Aceleași mizerii au pătruns și de această dată în sistemul de susținere sau notare a probelor de examen, atât în cazul celor orale cât și scrise. La adresa noastră de email am primit și o plângere din partea unei tinere eleve de liceu, care afirma:

În legatura cu bacalaureatul, în special proba de sport... S-au dat bani ca sa se ia note de 10 fără să nu facă nimic. Iar unii care au facut mult mai bine decât ei au luat niste note groaznice ...Totul a fost asa ca să fie și nici macar nu erau atenți la noi când faceam exercițiile. S-au dat niște note foarte proaste celor care nu au avut bani sau nu au vrut să dea... a fost o mizerie! Urăsc România! Lavinia”.

Nu a fost absolut nicio noutate! și anii anteriori a fost la fel, iar în viitor nu se va schimba nimic. Pentru că preferăm să ne conformăm și să ne facem că nu vedem aceste anomalii ale societății. Din păcate unii dintre noi nu numai că le ignoră, dar le și susțin. Asta înseamnă societatea comunistă care se pare că nu s-a schimbat cu nimic. Dacă acum s-ar face public numele fetei care a avut curaj să spună lucrurilor pe nume, cu siguranță ar trage mult timp după acest gest. Este un lanț vicios al comuniștilor care ”fac legea” în țara noastră. Cel mai păcat este că lanțul pare să aibă zale din oțel gros și străbate toți cei 238.391 Kilometri pătrați care ”trebuiau să poarte un nume” și li s-a spus... România. Zvonurile prin curtea școlii susțineau că probele de bacalaurerat costă trei milioane de lei vechi fiecare. Oare nu ar trebui și DNA-ul să viziteze școlile în astfel de situații pentru a mai diminua numărul de hoți care ne înconjoară?!

Andrei Lupu

(usher_bals@yahoo.com)

Niciun comentariu: