joi, 18 iunie 2009

Foc de armă la discoteca din Bobiceşti





Sâmbătă noaptea, la discoteca din comuna Bobiceşti, un agent de pază a făcut uz de armă. La orele 01.00 , angajatul SC Al Grup din Slatina a folosit pistolul din dotare al fratelui său, şi el tot angajat al firmei de pază în urma unei altercaţii cu T.S.L. din Bobiceşti. După spusele comisarului Ion Şotea, „Agentul de pază a tras un foc de avertisment în aer fără a pune în pericol viaţa cuiva, cu pistolul cu aer comprimat al fratelui său care se afla tot în aceeaşi locaţie. Iniţial, agentul de pază a afirmat că se afla la discotecă în timpul liber, după care s-a răzgândit şi a spus că era în timpul serviciului. Noi cercetăm cazul în momentul de faţă şi vom afla cu siguranţă toate detaliile pentru soluţionare”.Partea neclară a cazului este că dacă se afla în timpul serviciului cum a afirmat în ultimă instanţă, de ce a trebuit să folosească pistolul din dotare al fratelui său şi nu pe al lui?! Să însemne oare asta că era „cam liber” în acea seară?!
Ilie Chitez, primarul comunei, ne-a dat nişte informaţii şocante. Acesta a afirmat că ştie foarte bine despre cum au decurs lucrurile în acea seară, şi ne-a declarat:
„Agentul de pază era liber în acea zi. A consumat băuturi alcoolice seara la discotecă la masă cu nişte fete şi cu încă un individ. După câteva ore de consum, agentul de pază a luat pistolul cu aer comprimat de la fratele său şi vreme de zece minute l-a ameninţat pe un tânăr cu arma la tâmplă precum că îl va împuşca. După cele zece minute, a tras şi un foc în aer pentru a-şi demonstra măreţia. Toţi tinerii prezenţi la discotecă în acea seară au văzut bine ceea ce s-a întâmplat şi pot confirma ceea ce spun eu acum. Discoteca este o adevărată problemă în comuna noastră. Discoteca nu are acordul primăriei pentru funcţionare, însă aceasta este frecventată de trei ani. De asemenea, rapoartele poliţiei pentru serile de discotecă nu sunt satisfăcătoare , deoarece maşinile sunt parcate în locul unde este amplasat un indicator rutier cu „oprirea interzisă” şi sancţiunile pentru încălcarea semnului de circulaţie lipsesc. Mai vreau să adaug şi că la această discotecă au fost găsite de nenumărate ori arme albe, ceea ce demonstrează că există o adevărată problemă . Când spun că sunt probleme în ceea ce priveşte discoteca nu mă folosesc de criterii politice, ci de fapte reale care se întâmplă”.
Poliţia va avea cu siguranţă de lucru la acest caz care se va lăsa fără dubii cu sancţiuni. C.S.A., agentul de pază cu pricina este în momentul de faţă cercetat pentru gestul său iar dacă se va constata că a tras abuziv focul de armă, riscă să-şi piardă locul de muncă şi să fie sancţionat conform legii în vigoare. Cât despre ameninţările cu arma la tâmplă, dacă se dovedesc a fi reale, agentul de pază riscă ani grei de închisoare.

Andrei Lupu
(usher_bals@yahoo.com)

Un comentariu:

Anonim spunea...

u copiezi de la fircoiu sau ele de la tine?