joi, 11 iunie 2009

Balş Best Dance Crew, spectacol 100%




Primul concurs de dans modern din Balş a strâns în seara de miercuri o sală plină. Majoritatea concurenţilor au fost tineri dornici de afirmare şi care au vrut să demonstreze că şi în Balş există persoane care dansează şi o fac bine. Încă de la stingerea luminilor, publicul a intrat în „priză” şi a savurat fiecare moment al concursului. Cinci trupe de tineri bălşeni au dat totul pentru a demonstra că merită nu numai să participe, dar şi să câştige. Fiecare echipă a avut mişcări şi melodii diferite de ale celorlalte, iar coregraful din juriu adus special de la Craiova pentru a da note pe merit a rămas uimit de paşii unor tineri despre care a spus că „ar putea participa fără probleme la „Dansez pentru tine”, pentru că au dansul în sânge”. Ceea ce l-a mai impresionat pe coregraf a fost că nicio echipă dintre participanţi nu s-a folosit de serviciile vreunui coregraf profesionist, ci au fost fie invenţii, fie trucuri furate de la unele staruri în materie de muzică. Dansurile au alternat cu melodii interpretate de către alte tinere talente din Balş, printre care interpreta Alina Statie şi trupele „Piranha” şi „Yo Nasy”.
Din păcate sponsorii s-au pierdut pe drum unul câte unul, iar cei care au rămas au fost într-un număr mult mai mic decât se aşteptau cu toţii. Valeriu Steriu a rămas sponsorul principal al concursului de dans, care a dat dovadă de seriozitate şi interes pentru ceea ce se numeşte „Entertainment” în Balş. Din motive obiective acesta nu a putut ajunge, însă le-a transmis tinerilor din Balş un mesaj care a fost citit de către prezentatoarea spectacolului:
„Îmi face o deosebită plăcere să mă implic în susţinerea primului concurs de dans din Balş. Când am intrat în politică şi am venit în colegiul IV Balş , mi-am propus să las ceva în urma mea. Vreau să îmi pun amprenta în acest colegiu şi în special în ceea ce înseamnă promovarea valorilor din această zonă indiferent de domeniul la care facem referire, dar mai ales în ceea ce priveşte viitorul. Iar voi, tinerii, sunteţi viitorul nostru. Sper ca sprijinul meu să vă fie de folos şi să obţineţi performanţe din ce în ce mai valoroase. Vă urez succes şi contaţi pe sprijinul meu oridecâteori veţi avea nevoie”.
Şi cum orice concurs are învingători şi învinşi, cineva a trebuit să facă diferenţa. Juriul a acordat note după fiecare dans , iar profesorul de naţionalitate americană Lee Griffith a fost „posesorul” unei note secrete. Punctul culminant a fost dezvăluirea notelor acestuia, care a pus punct ambiguităţii iniţiale create de juriu , care nu a încheiat dinainte de vreme jocul. Notele lui Lee au stabilit cine merită locul II , pentru că două echipe aveau aceeaşi notă: 9.50. Cei mai buni dansatori au primit 10 pe linie, atât din partea juriului cât şi din partea americanului. Dansul lor a strâns şi cele mai multe urale din public, pentru că au avut de toate: coregrafie, prezenţă scenică, muzică, şi vestimentaţie. Primul concurs de dans modern din Balş a debutat cu dreptul în rândul tinerilor din Balş , iar organizatorii au de gând să-l continue şi anii următori , pentru că prinde foarte bine la public şi este nevoie şi de aşa ceva.
Andrei Lupu
(usher_bals@yahoo.com)

Un comentariu:

Anonim spunea...

a fost suuper...Balş Best Dance Crew2 ureazaa\:d/