Priza la publicul tânăr a trupelor Tokio Hotel,30 seconds to Mars, Bullet for my Valentine, My chemical romance, Silverstein, Anberlin etc. a dat naştere unui nou mod de viaţă în rândul acestora. Aşadar, ultima apariţie în rândul generaţiilor “ciudate” este o combinaţie între punk,rock si gothic şi poartă numele de Emo, prescurtare a cuvânului “Emotional”. Adepţii acestui stil pot fi uşor recunoscuţi după tunsorile asimetrice,bretonul lăsat pe fata, ochii puternic conturati cu negru ,geanta tip poştaş şi un stil vestimentar aparte, ce atrage atenţia prin insigne şi lanţuri .
“Emokids” (copiii emo) , cum mai sunt numiţi sunt de regulă copii inteligenţi, cunosc bine limba engleză, şi , spun ei, trăiesc mult mai intens fiecare clipă din viaţă.
O altă preocupare a acestor tineri- care sunt de regulă elevi de liceu este internetul, şi are un rol aparte în viaţa lor. Sunt foarte libertini, şi de cele mai multe ori invidiaţi de cei care fac parte din alte curente ale zilelor noastre , cum ar fi rockerii. Unii consideră că această nemulţumire a adepţilor stilului Rock - care are o vechime considerabilă - cu privire la emokids ţine de atenţia pe care o atrag aceştia populaţiei neutre , ca şi cum i-ar devansa prin gesturi şi vestimentaţie şi ar ocupa prim-planul. Tot rockerii sunt şi primii suspecţi ai înscrisurilor anti-emo de pe ziduri sau chiar de pe unele alei.
Câteva titluri de melodii ale formaţiei Tokio Hotel, cea mai ascultată de Emokids, sunt “Don’ jump” (nu sări) , Forgotten children (copii uitaţi), Love is dead (dragostea e moartă), Rescue me (salvează-mă), Trough the monsoon (albia musonului), de cele mai multe ori aceştia regăsindu-se în versurile trupei.
O reprezentantă din Balş a acestei generaţii ne-a declarat:
“ În ultimul timp, tot mai multe persoane adoptă stilul emo,cu toate că nu înteleg în totalitate ceea ce înseamnă. La noi în
De multe ori, in famiile adepţilor stilului Emo există discuţii aprinse, pentru că părinţii nu pot înţelege acest stil de viaţă al copiilor lor şi nici look-ul pe care îl adoptă. Sunt normale astfel de reacţii dacă ţinem cont de stricteţea educaţiei în perioada comunistă, care se identifică cu anii de liceu ai fiecăruia dintre părinţi.
Pe zi ce trece, această generaţie numără mai mulţi adepţi , iar dacă “emo” va fi cauza pentru care tot mai mulţi tineri îşi vor lua viaţa sună foarte ingrijorător.
Andrei Lupu
(usher_bals@yahoo.com)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu